Kati Restaurant

Location: Seattle, WA
Size: 1,450 Square Feet
Completion Date: 2017
Project Team: Jon Gentry AIA, Aimée O’Carroll ARB, Ben Kruse

Project Narrative

The Kati ownership team approached goCstudio to design a vegan Thai restaurant located in a former pub space sited in South Lake Union, a rapidly developing neighborhood and center of Seattle’s booming tech industry. Filling a need for healthy and flavorful vegan food in the area, Kati features locally sourced and organic plant-based dishes and is guided by the simplicity of ingredient and technique.

Understanding the desire of the Kati team to “keep it simple,”  goCstudio transformed the dark and oppressive interior into a bright, open, and accessible space using high-quality materials and craftsmanship. A bright yellow Heath tile buffet wall and bar act as cheery anchors to the space, while a nearly 16’ wood wall offers warmth and texture. A collection of pendant lights recall Thailand’s sky-lantern festival and offer gentle mood lighting to the restaurant guests. In this space it is the accumulation of small statements (including under-bar coat hooks peeled from the supporting steel beam, a monolithic buffet, custom-built white-oak tables, and a ‘stained glass’ bar), rather than large gestures, that come together to offer a unique dining experience.

Credits

Contractor: Metis Construction
Photography: Aaron Leitz Photography